Грууви бар е открит на 07.11.2003 г., в сърцето на стария Бургас, с основната цел, да се превърне в място, което да подслонява меломани, хора ценящи качествената музика, в частност стиловете джаз, блус, фънк, соул, рок, и умеещи да се забавляват.
Място, доста различно от останалите заведения в Бургас, а и не само. Място със собствен стил и атмосфера, място, където клиентите стават приятели. Името на заведението идва точно от там - дума, която по речник означава рутинен, посредствен, но никой не използва в това и значение, а в жаргонното, което означава точно обратното. Грууви е всичко, което не се помества в някаква рамка, модерно, различно от останалите, новаторско и разбира се не на последно място, Грууви е нещо което хората винаги харесват.
В музиката има цяла епоха наречена Грууви - епохата на фънки, диско музиката, която даваше на хората свобода да се обличат както си поискат и да се чувстват като звезди. Разкрепостена епоха, която ще остане в сърцата на тези, които са я преживяли.
В джаза, Грууви се нарича импровизацията. Душата на тази космополитна музика се проявява, именно когато изпълнителя започне да разказва истории, съчинени в момента, като се пренася в свой собствен свят. Тогава от публиката може да се дочуе: "Грууууви!!!"
За тези, които все още не са се докоснали до света на Грууви, мога само да кажа:
Заповядайте! При нас клиентите стават приятели! Наздраве!